De NVFS Sportfysiotherapeut maakt het verschil

Erkend sportfysiotherapeut in Amstelveen
diederick-van-groenewoud

 

 Invloed op herstelprocessen

Amstelvener Diederick van Groenewoud (1979) is vanaf 2001 werkzaam als fysiotherapeut. Al jong kreeg hij als actieve sportbeoefenaar interesse in de fysiotherapie. Hij merkte dat de sportfysiotherapeut bij blessures een belangrijke en vaak doorslaggevende rol speelt in het herstelproces. Door zijn passie voor sport en zijn ervaringen hierbij met fysiotherapie heeft hij zich direct na de opleiding fysiotherapie gespecialiseerd in de sportfysiotherapie. Vanaf 2005 is hij geregistreerd sportfysiotherapeut bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Sportgezondheidszorg (NVFS).

 

 

Beter inzicht dankzij Echografie

In 2003 bekwaamde hij zich ook in de echografie (MSU) en kon zodoende de anatomie en (sport)letsel vanuit een ander perspectief beoordelen. Zo kan hij een betere diagnose stellen en vaker duidelijkheid geven over de aard en de ernst van het letsel. Hierdoor is een meer betrouwbare prognose mogelijk over de duur van het herstelproces. Bovendien kan een afbeelding een persoon makkelijker overtuigen bij het maken van een behandelplan op maat.

 

Ervaring in de topsport

Sinds 2007 is hij ook erkend manueel therapeut en beheerst hij  zowel ‘harde’ als ‘zachte’ manuele technieken die de functie van het gewricht direct kunnen beïnvloeden. Diederick heeft als geregistreerd NVFS sportfysiotherapeut en manueeltherapeut ruime ervaring in de topsport bij olympische atleten voor de winter en zomer spelen. Voordat hij Fysio Quality startte in Amstelveen werkte hij als sportfysiotherapeut in Aalsmeer bij een SMA. Hij heeft in binnen- en buitenland ervaring opgedaan in de begeleiding van professionele en olympische sporters in zwemmen, voetbal, schaatsen, tennis, taekwondo, judo, handbal en hardlopen. Vanaf 2009 is hij verbonden als sportfysiotherapeut aan de Nederlandse Judo Bond (JBN) en begeleidt hij trainingen en wedstrijden in binnen- en buitenland van de Nederlandse judotop.

 

Dex Elmont

Judoka Dex Elmont samen met Diederick van Groenewoud

 

Keuze voor kwaliteit

De praktijk van Fysio Quality is gevestigd in het hart van Amstelveen. Als praktijk voor bewegingszorg en echografisch onderzoek richt Fysio Quality zich op eerstelijns gespecialiseerde zorg bij sportgerelateerde klachten, artroseklachten (aangesloten bij artrose netwerk) en nek- en schouderklachten. Door deze focus biedt Fysio Quality ‘excellence of care‘. ‘Kwaliteit voel je’ is het motto van Fysio Quality.

 

Anatomie docent

Diederick van Groenewoud geeft snijzaal onderwijs op het UMC aan fysiotherapeuten. Op de snijzaal wordt ingegaan op de anatomie en de relevantie hiervan voor fysiotherapeutische diagnostiek en behandeling. Daarnaast is hij mede-eigenaar van Axcen. Vanuit Axcen wordt scholing en onderzoek geïnitieerd.

 

Leermeesters

– Huco Leopold

– Robert Baardse

– Alexander Kudis

– Ernst van der Wijk

– Chris Riezebos

– Frank Timmermans

– Ben van Cranenburg

– Ruud Schuitemakers

– Leon Chaitow

– Michel Shacklock

– Anton de Wijer

– Lieven Danneels

– Craig Liebenson

– Stuart McGill

– Eyal Lederman

– Hans van de Berg

– Leo Hagenaars †

– Hans van Ettekoven †

– Toine van de Goolberg

– Michel Coppieters

– Brian Mulligan

– Ton Leenders