Expertise

Expertise door samenvoeging van effectieve behandelmethoden

Het vakmanschap van Fysio Quality bestaat uit de toepassing van manuele therapie en fasciatherapie, vaak in combinatie met dry needling en fysieke training. Kennis en ervaring uit de (top)sportfysiotherapie en wetenschap maken dat de behandeling ‘op maat’ (tailor made) gegeven kan worden. Fysio Quality is constant op zoek naar nieuwe en oude (vergeten) behandelvormen om te integreren in de werkwijze.

De kracht en meerwaarde van Fysio Quality is gelegen in de diagnostiek, preventie en behandeling van neuromusculoskeletale klachten en aandoeningen. Bij de meeste mensen bekend als het domein van de orthopedie.

 

Het neuromusculoskeletale systeem

Een verstoring van het neuromusculoskeletale systeem kan zich uiten in :

– een veranderde doorbloeding, verglijding, ontsteking van een zenuw of zenuwwortel (tintelingen, dof gevoel, pijn in het verloop van de zenuw of afname in kracht)

– verkramping, verrekking, scheuring, ontsteking, verlittekening, zwakte of afwijkende aanspanningspatronen van spieren

– ontstekingen, rupturen, calcificatie of veroudering (degeneratie) van pezen, peesscheden of peesplaten

– beperkingen van gewrichten als gevolg van traumata, artrose (degeneratie) bepaalde houdingen, afwijkende bewegingspatronen, bewegingsarmoede, eenzijdig bewegen.

 

Ervaring vanuit de topsport

Fysio Quality is ‘the place to be’ voor sporters in Amstelveen en omstreken. Door meer dan vijftien jaar praktijkervaring en (top) sportmedische begeleiding van zowel sportteams als individuele sporters bij sportclubs en nationale sportbonden is Fysio Quality een uitstekende keus bij de begeleiding en behandeling van een sportblessure.

 

Echografie diagnostiek

Indien nodig kan echografische expertise de klacht objectiveren. Door middel van ultrageluid kan bekeken worden of er sprake is van afwijkingen in het weefsel. De echografie wordt alleen ingezet voor het bewegingsapparaat (Musculo Skeletal Ultrasound). De echografie is aanvullende hoogwaardige diagnostiek en zal meestal toegepast worden in combinatie met lichamelijk onderzoek en performance testen. De toevoeging van echografie kan bijvoorbeeld de verwijzing naar de tweede lijn (zoals een orthopeed) beter onderbouwen.

 

Het belang van gericht bewegen

Mensen met pijnklachten zijn vaak het belang van bewegen uit het oog verloren. Dit kan betekenen dat mensen bewegen ‘met de veiligheidspal erop’.  Dit heeft invloed op het ‘motorisch programma‘ in de hersenen. Door een verstoring in het motorisch programma vermindert de kwaliteit van de beweging. Dit kan zichtbaar zijn als schokkerig bewegen of een afwijkende ‘alignment’. Het proces vindt meestal onbewust plaats. In de acute fase na bijvoorbeeld een trauma kan dit bedoeld zijn om het pijnlijke gebied te beschermen. Na verloop van tijd zou de kwaliteit van bewegen toe moeten nemen. Bij aanhoudende klachten is het motorische programma vaak verstoort. Bewegingsangst kan ervoor zorgen dat het ‘motorische programma’ verstoort blijft. Dit kan een belemmering vormen voor herstel. Door gericht te bewegen en de juiste mindset te hanteren is het mogelijk om het motorisch programma aan te passen. Hierdoor gaat het lichaam weer efficiënt bewegen.

 

Excellence in care

Fysio Quality is geïnspireerd door de Bergman kliniek. De Bergman kliniek is een kliniek voor bewegingszorg die hooggespecialiseerde medische zorg biedt op het hoogste niveau. Door een focus op de bewegingszorg voor mensen met nek-en schouderklachten, artrose en sportgerelateerde klachten kan Fysio Quality excellente zorg bieden.