Door de focus op het bieden van oplossingen bij mensen met nek-en schouderklachten, artrose, sportgerelateerde klachten en duizeligheids klachten kan Fysio Quality excellente zorg bieden. De focus zorgt voor meer kennis en kunde.
Het vakmanschap van Fysio Quality bestaat uit de toepassing van de meest effectieve behandelvormen uit de manuele therapie, fasciatherapie, dry needling en fysieke training. Kennis en ervaring uit de (top)sportfysiotherapie en wetenschap maken dat de behandeling ‘op maat’ (tailor made) gegeven kan worden. Fysio Quality is constant op zoek naar nieuwe en oude (vergeten) behandelvormen om te integreren in de werkwijze.
De kracht en meerwaarde van Fysio Quality is gelegen in de diagnostiek, preventie en behandeling van neuromusculoskeletale klachten en aandoeningen. Bij de meeste mensen bekend als het domein van de orthopedie.
Een verstoring van het neuromusculoskeletale systeem kan zich uiten in:
Fysio Quality is ‘the place to be’ voor sporters in Amstelveen en omstreken. Door meer dan vijftien jaar praktijkervaring en (top) sportmedische begeleiding van zowel sportteams als individuele sporters bij sportclubs en nationale sportbonden is Fysio Quality een uitstekende keus bij de begeleiding en behandeling van een sportblessure.
Indien nodig kan echografische expertise de klacht objectiveren. Door middel van ultrageluid kan bekeken worden of er sprake is van afwijkingen in het weefsel. De echografie wordt alleen ingezet voor het bewegingsapparaat (Musculo Skeletal Ultrasound). De echografie is aanvullende, hoogwaardige diagnostiek en zal meestal toegepast worden in combinatie met lichamelijk onderzoek en performancetesten. De toevoeging van echografie kan bijvoorbeeld de verwijzing naar de tweede lijn (zoals een orthopeed) beter onderbouwen.
Mensen met pijnklachten zijn vaak het belang van bewegen uit het oog verloren. Dit kan betekenen dat mensen bewegen ‘met de veiligheidspal erop’. Dit heeft invloed op het ‘motorisch programma‘ in de hersenen. Door een verstoring in het motorisch programma vermindert de kwaliteit van de beweging. Dit kan zichtbaar zijn als schokkerig bewegen of een afwijkende ‘alignment’. Het proces vindt meestal onbewust plaats. In de acute fase na bijvoorbeeld een trauma kan dit bedoeld zijn om het pijnlijke gebied te beschermen. Na verloop van tijd zou de kwaliteit van bewegen toe moeten nemen. Bij aanhoudende klachten is het motorische programma vaak verstoort. Bewegingsangst kan ervoor zorgen dat het ‘motorische programma’ verstoord blijft. Dit kan een belemmering vormen voor herstel. Door gericht te bewegen en de juiste mindset te hanteren is het mogelijk om het motorisch programma aan te passen. Hierdoor gaat het lichaam weer efficiënt bewegen.
One size doet not fit all