Kwaliteit voel je!

De kwaliteit van Fysio Quality

 

Kwaliteit is het speerpunt van Fysio Quality. Omdat we van mening zijn dat u als geen ander de kwaliteit moet kunnen waarnemen, is ons motto: ‘Kwaliteit voel je’. De geboden kwaliteit moet leiden tot vergroting van het bewustzijngezondheidsverbetering en verbetering in de kwaliteit van leven.

 

Ingrediënten van kwaliteit

 

Kennis, ervaring en klantgerichtheid bepalen de kwaliteit van de behandeling. Fysio Quality staat voor:

 

 • een trefzekere diagnose, eventueel via echografie
 • een hollistische visie gericht op herstel (‘looking at the bigger picture’)
 • toepassing van bijzondere behandeling technieken zoals de interlink methode
 • duidelijke uitleg over diagnose en voorgestelde gepersonaliseerde behandeling en de verwachte duur ervan rekening houdend met de context
 • afstemming met uw huisarts, specialist, sportarts of andere zorgverleners als dat nodig is of wenselijk
 • ‘state of the art’ trainings faciliteiten
 • de best denkbare oplossing voor uw klachten (samen de meest geschikte oplossing kiezen)
 • aandacht voor preventie, leefstijl en vitaliteit (small group training)
 • innovatie (zoals e-health en nieuwe trainingsvormen)
 • duidelijke aanwijzingen voor oefeningen thuis
 • orthomoleculaire voeding, suppletie en leefstijl adviezen
Fysio Quality
Het symptoom is nooit het echte probleem

Transparantie in kwaliteit

In Nederland is er sprake van een vrije keuze voor zorgverlener, dit betekent dat een persoon zelf bepaalt waar of door wie hij of zij zich laat behandelen. Gezien de hoeveelheid zorginstellingen en zorgverleners is de keus overweldigend. Hierdoor is het maken van een goed onderbouwde keus ingewikkeld en nagenoeg onmogelijk! Om de keuze enigszins te vergemakkelijken, is zorgkaartnederland in het leven geroepen.

 

ZorgkaartNederland is een referentieplatform vanuit de Patiëntenfederatie Nederland. Hier worden consumentenervaringen in de gezondheidszorg per zorgdiscipline, per zorginstelling, per zorgverlener en per gezondheidsprobleem overzichtelijk weergegeven. Door dit initiatief neemt de transparantie toe. Hierdoor zal een patiënt hopelijk een betere indruk krijgen van een zorgverlener zodat deze geholpen kan worden in het maken van een goede afweging bij de keuze voor een zorgverlener.

De afgelopen tien jaar scoort Fysio Quality zeer goed op Zorgkaartnederland.

 

Zorguitkomsten, big data in de fysiotherapie

 

Om de resultaten van de behandelingen te objectiveren wordt gebruik gemaakt van Patiënt Related Outcome Measures, afgekort als PROMS. Deze indicatoren richten zich op de effectiviteit van de uitkomst van de zorg vanuit het perspectief van de patiënt. Dit is een relatief nieuwe ontwikkeling binnen de zorg.

 

Meting van ervaren kwaliteit

 

Als u toestemming verleent, wordt de ervaren kwaliteit van zorg na een behandelperiode gemeten door middel van de PREM (Patiënt Reported Experience Measure).

 

Registratie

 

De fysiotherapeuten van Fysio Quality zijn BIG-geregistreerd. De BIG-registratie geeft duidelijkheid over de bevoegdheid van een zorgverlener. Elke vijf jaar moeten zorgverleners zich opnieuw registeren. De BIG nummers van Fysio Quality staan vermeld op onze team pagina. Daarnaast staan de fysiotherapeuten van Fysio Quality in het KRF NL. In het Centraal Kwaliteitsregister (CKR) Fysiotherapie zijn fysiotherapeuten opgenomen die voldoen aan de door het KNGF gestelde kwaliteitseisen. De eisen voor (her)registratie zijn vastgesteld door het Beleidsorgaan Centraal Kwaliteitsregister (BOCK). Eén van de eisen is het behalen van studiepunten. Wij staan in het register manuele therapie, leefstijlcoach, sportfysiotherapie en fysiotherapie.

 

 

Verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam

 

Talentvolle fysiotherapeuten in opleiding lopen stage bij Fysio Quality om het vakmanschap te ontwikkelen. Fysio Quality werkt met flexibele, gemotiveerde en sportief ingestelde studenten van Hogeschool van Amsterdam.

Opleider Fysiotherapeuten in opleiding

 

Aangesloten bij Fysio Zorg Amstelland

De FZA zoals de Fysio Zorg Amstelland ook wel genoemd wordt is een regionale monodisciplinaire organisatie voor fysiotherapeuten uit Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer, Kudelstaart, Oudekerk a/d Amstel, Abcoude en Baambrugge. Alle activiteiten van de FZA zijn erop gericht om de positie van de fysiotherapie in de regio Amstelland te versterken.

FZA Fysio Quality

Kwaliteit Fysio Quality
Kwaliteit Fysio Quality 2023

Wil jij terugkomen op je oude niveau? Of beter?!