Artrose

Behandeling van artrose heeft positieve invloed op kwaliteit van leven

 

Artrose is een veel voorkomende aandoening. De kwaliteit van structuren in en rondom een gewricht neemt geleidelijk af. Verminderde bewegingsmogelijkheden van het gewricht, pijn en stijfheid kunnen het functioneren sterk beïnvloeden.

 

Vaak is de oorzaak onbekend. Het lijkt erop dat een laaggradige ontsteking een sleutelrol speelt. De kans op artrose neemt toe met de leeftijd. Het is een progressieve aandoening. Desondanks kan fysiotherapie de gevolgen positief beïnvloeden. De behandeling is gericht op voorlichting, leefstijladviezen, het vergroten van bewegingsmogelijkheden van de gewrichten en het versterken van spieren door training.

 

De behandeling heeft als doel om het dagelijks functioneren te optimaliseren, de pijn te verminderen en een operatie uit te stellen of te voorkomen. Na een operatie waarbij het gewricht vervangen wordt door een prothese is revalidatie met uitgebreide trainingsfaciliteiten de manier om te herstellen.

 

Fysio Quality is aangesloten bij Artrose netwerk West-Nederland.

Kenniscentrum Sport & Bewegen heeft een tool gemaakt voor beweegadviezen. Hier het beweegadvies voor mensen met artrose.

Wil jij terugkomen op je oude niveau? Of beter?!