Sportgerelateerde klachten

De fysiotherapeut voor sporters

 

Als sporten je lief is en je bent geblesseerd, wil je alles doen om weer te gaan sporten en je doelen te bereiken.

 

Een sportfysiotherapeut is de specialist in de sportzorg die een belangrijke rol hoort te spelen bij de begeleiding en sportrevalidatie van (top)sporters. Bij de begeleiding van de sporter kan de samenwerking en afstemming met de sportarts, sportmasseur, orthopeed, krachttrainer, coach en eventueel ouders van groot belang zijn.

 

Bij de sportrevalidatie worden soms schijnbaar onbereikbare doelen gevraagd. Een revalidatie is daarom altijd maatwerk en moet soms onder hoge tijdsdruk uitgevoerd worden. Dit vereist een specifieke mindset waarbij flexibiliteit, doorzettingsvermogen en vakmanschap doorslaggevend zijn. De belangrijkste samenwerking tijdens het herstelproces is uiteraard tussen de sporter en de sportfysiotherapeut. Hierbinnen besteedt de sportfysiotherapeut uitgebreid aandacht aan de vijf grondmotorische eigenschappen, namelijk kracht, snelheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en lenigheid.

 

Fysio Quality is al meer dan 12 jaar verbonden aan TeamNL. Daarnaast hebben wij olympische en paralympische sporters begeleid op weg naar hun succes.

Wil jij terugkomen op je oude niveau? Of beter?!